Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý ovocný dezert s čokoládovou polevou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Rychlý ovocný dezert s čokoládovou polevou - postup přípravy

Rychlý ovocný dezert vám umožní věnovat se hostům místo dlouhého trávení času v kuchyni. Výhodou je, že dezert nemusíte péct. Navíc ho připravíte velmi snadno.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablko omyjte, zbavte ho jádřince a nakrájejte ho na malé kousky. Na malé kousky nakrájejte také broskev a ovoce smíchejte s hroznovým vínem v zapékací míse. 

Poznámka: Hrozny nakrájejte na poloviny.

2. KROK

Nyní připravte krém. Do pánve nalijte kondenzované mléko, zakysanou smetanu, vaječný žloutek a vanilkový extrakt. Ingredience zamíchejte a směs zahřívejte 2–3 minuty. Poté ji nalijte do zapékací mísy s ovocem. 

3. KROK

Na závěr připravte polevu. Čokoládu dejte na 1 minutu do mikrovlnné trouby a poté, co se rozpustí, ji smíchejte se zakysanou smetanou. Polevou polijte celý dezert, který vložte na 2 hodiny do lednice. 

4. KROK

Rychlý ovocný dezert servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Chcete-li, aby dezert působil slavnostněji, můžete ho ozdobit trochou šlehačky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Super Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů