Zapečené rybí filé se sýrem a bramborami - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na výborném jídle a přesto nestrávit hodiny dlouhým vařením, vyzkoušejte toto zapečené rybí filé se sýrem a bramborami. Příprava je snadná a zabere jen pár minut.
Na brambory
Na filé
Brambory oloupejte, nakrájejte je na menší kousky a vložte je do hrnce. Poté je zalijte vodou, přidejte k nim sůl a uvařte je do měkka. Následně vodu slijte a přiklopte je poklicí, aby zůstaly teplé.
Do mísy rozklepněte vejce a lehce je vyšlehejte pomocí metličky. Poté do nich vmíchejte sůl, pepř, sušený česnek, sušenou cibuli, uzenou papriku a tvrdý sýr.
Pekáč vymažte olejem, vyskládejte do něj rybí filé, které pokapejte olejem a ochuťte ho solí, mletým černým pepřem a kmínem. Poté ho vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte ho 35 minut.
Upečené filé vyjměte, zalijte ho vaječnou směsí, vraťte ho zpět do trouby a pečte ho dalších 15 minut. Poté ho vyjměte a ihned ho servírujte společně s vařenými bramborami a kyselou okurkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem