Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý třešňový koláč s ovesnou drobenkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 63 minut

Rychlý třešňový koláč s ovesnou drobenkou - postup přípravy

Připravte si sladkou pochoutku, která je nadýchaná a má osvěžující chuť. Rychlý třešňový koláč si oblíbíte pro jeho snadnou přípravu, vhodnou i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, cukrem, změklým máslem a vejcem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí vyšlehejte těsto, které rozprostřete do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a vložte ho do lednice. Pokračujte s přípravou náplně. 

3. KROK

Vanilkový pudink v prášku s cukrem smíchejte se 2–3 lžícemi višňové šťávy. Zbytek šťávy vlijte do rendlíku, ve kterém ji začněte zahřívat. Do vroucí šťávy vmíchejte připravenou vanilkovou směs a vše vařte 1 minutu, do zhoustnutí.

4. KROK

Do vzniklé hmoty vmíchejte višně a náplní pokryjte vychlazené těsto. Ovoce následně posypte drobenkou, připravenou smícháním mouky, ovesných vloček, skořice, cukru a změklého másla.

5. KROK

Rychlý třešňový koláč pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50–60 minut. Po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky. 

Poznámka: Nižší teplota zajistí lepší stravitelnost dezertu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: BakeClub

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů