Rychlý třešňový závin s ořechy - postup přípravy
Zkombinujte šťavnaté třešně s křupavými ořechy a užijte si originální chuť v každém soustu. Rychlý třešňový závin s ořechy poslouží jako dezert i svačinka.
Základ
Na vymazání
Třešně rozmrazte, trochu šťávy smíchejte se škrobem a ovoce vložte do pánve, kde ho smíchejte s cukrem. Směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí, pánev sejměte z tepla a do třešní vmíchejte škrob.
V samostatné míse smíchejte vejce s jogurtem, olejem a na rovnou plochu rozprostřete lavaš, z kterého vytvořte dva pláty a ty potřete vaječnou směsí.
Podél jednoho okraje prvního plátu lavaše naneste třešně, které posypte nasekanými vlašskými ořechy a do lavaše je zabalte.
Tip: Jak přesně zabalit náplň, si můžete prohlédnout níže ve videu.
Naplněný plát zabalte do druhého plátu lavaše, pokrm položte na plech, potřený máslem, potřete ho vaječnou směsí a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Rychlý třešňový závin servírujte nakrájený a až poté, co trochu vychladne.
Tip: Každou porci můžete posypat trochou moučkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Алена Митрофанова (Простые рецепты)

