Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený čokoládový dort ze smetanového sýra a sušenek Oreo

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut

Nepečený čokoládový dort ze smetanového sýra a sušenek Oreo - postup přípravy

Dokonalý dort nemusí být ani pečený, ani obtížný, ani nemusí obsahovat rolovací seznam surovin! Přinášíme vám recept na geniální cheesecake, který je plný čokolády. Korpus má ze sušenek Oreo a přelitý je – čím jiným, než čokoládou! A pořádně tlustou vrstvou!

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Začněte tím, že rozeberete sušenky Oreo a seškrábnete z nich krém. Čisté sušenky vložte do uzavíratelného plastového sáčku a s pomocí válečku je rozbijte na kousky a rozválejte na prach (namísto této metody je můžete jednoduše vhodit do elektrického mlýnku, který udělá stejnou práci). Rozpusťte 40 gramů másla a nalijte ho do sáčku k rozdrceným sušenkám a rukou mněte tak dlouho, dokud se sušenkový prach s máslem nespojí do tvárné hmoty. Tu pak vsypte do kulaté dortové formy o průměru 15 cm a lžící hmotu upěchujte na dno do rovnoměrné vrstvy. Pak vložte formu do lednice vychladit a ztuhnout na 20 minut.

2. KROK

Zatímco se korpus chladí, nožem nakrouhejte tmavou čokoládu a rozsekejte ji na malé kousky. Ve vodní lázni nechte čokoládu rozpustit, dokud není úplně tekutá. Do hluboké mísy vložte mascarpone a utřete ho do hladké krémové konzistence. Přidejte lžičku vanilkového extraktu a 40 gramů cukru a znovu důkladně promíchejte. Nakonec k této směsi vlijte rozpuštěnou čokoládu a pokračujte v míchání, dokud nezískáte tmavě hnědou hmotu.

3. KROK

Do hluboké misky nalijte 200 ml plnotučné smetany a vyšlehejte ji do měkké pěny, která po vytažení metliček zanechává jemné a rychle se bortící špičky. Tuto měkkou šlehačku pak přidejte do mísy s kakaovou hmotou a velmi jemně, avšak důkladně ji promíchejte krouživými pohyby směrem vzhůru. Tuto hmotu pak vyklopte do formy s vychlazeným sušenkovým korpusem a pečlivě uhlaďte do roviny. Pak dort vraťte zpátky do lednice na další 4 hodiny ztuhnout.

4. KROK

Po čtyřech hodinách můžete připravit čokoládovou polevu. Do kastrůlku nalijte plnotučnou smetanu a přiveďte ji na mírném ohni k varu. Horkou smetanu pak přelijte přes rozsekanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí a nevytvoří jednolitou tmavohnědou hmotu, kterou nechte vychladnout. Vyndejte dort z lednice, položte ho na mřížku a sejměte z něj dortový kroužek. Krouživými pohyby pak přelijte dort čokoládovou polevou a užijte si ten báječný pohled. Pak už jen nechte vychladit a ztuhnout, dort nakrájejte a vychutnávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů