Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohový závin s karamelizovanými jablky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Tvarohový závin s karamelizovanými jablky - postup přípravy

Na jablečný závin existuje velké množství receptů, pokud však chcete upéct něco opravdu lahodného, vyzkoušejte kombinaci tvarohového těsta a karamelizovaných jablek. Těsto je velmi jednoduché, díky karamelizovaným jablkům je pak závin krásně šťavnatý.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Jablečná náplň

Na potření a dozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Začněte přípravou karamelizované jablečné náplně. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na drobné kostičky. V případě potřeby je můžete i oloupat.

2. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a skořici. Když je cukr rozpuštěný, vsypte nakrájená jablka a za občasného míchání duste do měkka. Poté nechte náplň vychladnout.

3. KROK

Než náplň vychladne, připravte si tvarohové těsto. K tvarohu přidejte 1 vejce, cukr, sůl a řádně promíchejte. Poté přidejte změklé máslo a zakysanou smetanu a znovu zamíchejte.

4. KROK

Do tvarohové hmoty přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Vypracujte lehce lepivé těsto.

5. KROK

Těsto rozdělte na dva díly. Z každého dílu vyválejte na pomoučené pracovní ploše obdélník dlouhý asi 30 cm a široký asi 25.

6. KROK

Na vyválené obdélníky rozdělte jablečnou náplň a zarolujte. Záviny položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete zbylým rozšlehaným vejcem a pečte 25 minut při 180 °C.

7. KROK

Upečené záviny nechte zcela vychladnout. Poté je posypte vrstvou moučkového cukru a krájejte na jednotlivé porce.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: oliv’едка

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů