Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou - postup přípravy
Připravte si rychlý oběd nebo večeři, která je plná živin a vitamínů. Rýžové nudle s kuřecím jsou chutné, jednoduché na přípravu a chutnají dospělým i dětem. Přesvědčte se o tom sami.
Ingredience
Rýžové nudle namočte na 3 minuty do vody, poté je sceďte, vložte do vroucí vody a vařte další 3 minuty. Poté nudle znovu sceďte a ihned potom je přelijte studenou vodou.
Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a smažte je na rozpáleném oleji 3 minuty. Mezitím maso osolte a opepřete. Nyní nakrájejte omytou zeleninu na tenké proužky. Zázvor nakrájejte nadrobno a česnek nechte celý.
Z pánve vyndejte maso a odložte jej bokem. Na výpeku začněte smažit nudle, nalijte na ně sójovou omáčku a smažte je 1–2 minuty. Pánev odstavte z tepla a vlijte do ní trochu vody, aby se nudle nepřipalovaly k pánvi.
Maso vložte do jiné pánve a začněte ho znovu zahřívat. Přidejte k němu zázvor, prolisovaný česnek, papriku, zelí a mrkev, vše zalijte sójovou omáčkou a smažte 2 minuty. Mezitím si nakrájejte jarní cibulku a přidejte ji do pánve až na samotný závěr.
Tip: Trochu jarní cibulky si nechte bokem na závěrečné zdobení.
Poté do pánve přidejte nudle, vše zamíchejte a ihned odstavte z tepla. Výsledný pokrm přendejte na servírovací talíř, posypte ho zbytkem nakrájené jarní cibulky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy