Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sádlové linecké plněné marmeládou

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Sádlové linecké plněné marmeládou - postup přípravy

Připravte si sádlové linecké plněné marmeládou podle tradičního receptu. Toto vánoční cukroví vás okouzlí křehkým těstem, které se dokonale rozplývá na jazyku.

Ingredience pro:
70 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sádlo smíchejte s moučkovým cukrem, špetkou soli a vejci, která přidávejte po jednom.

Tip: Sádlo můžete nahradit máslem nebo margarínem.

2. KROK

Do směsi vmíchejte citronovou kůru a mouku s kypřicím práškem do pečiva. Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do sáčku a, na 1 hodinu, do lednice.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem předem prosejte a mouku přidejte po částech.

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě části, z nichž jednu vraťte zpátky do lednice. Z druhé části vyválejte plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kolečka, která vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Střed každého kolečka pokryjte lžičkou džemu.

Poznámka: Postup opakujte i s druhou částí těsta.

4. KROK

Po vykrajování koleček vám zbyde těsto, z kterého odebírejte malé části, z nichž vytvořte tenké válečky, které zatočte do tvaru šneka a zakryjte jimi džem. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 minut. 

5. KROK

Upečené sádlové linecké cukroví servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Vánoční pochoutku uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a temném místě. Díky tomu vám vydrží čerstvé až 10 dní.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů