Sádlové linecké plněné marmeládou - postup přípravy
Připravte si sádlové linecké plněné marmeládou podle tradičního receptu. Toto vánoční cukroví vás okouzlí křehkým těstem, které se dokonale rozplývá na jazyku.
Těsto
Náplň
Sádlo smíchejte s moučkovým cukrem, špetkou soli a vejci, která přidávejte po jednom.
Tip: Sádlo můžete nahradit máslem nebo margarínem.
Do směsi vmíchejte citronovou kůru a mouku s kypřicím práškem do pečiva. Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do sáčku a, na 1 hodinu, do lednice.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s práškem předem prosejte a mouku přidejte po částech.
Těsto rozdělte na dvě části, z nichž jednu vraťte zpátky do lednice. Z druhé části vyválejte plát o výšce 0,5 cm a vykrojte z něj kolečka, která vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Střed každého kolečka pokryjte lžičkou džemu.
Poznámka: Postup opakujte i s druhou částí těsta.
Po vykrajování koleček vám zbyde těsto, z kterého odebírejte malé části, z nichž vytvořte tenké válečky, které zatočte do tvaru šneka a zakryjte jimi džem. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 minut.
Upečené sádlové linecké cukroví servírujte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Vánoční pochoutku uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a temném místě. Díky tomu vám vydrží čerstvé až 10 dní.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně