Salát s kukuřicí a uzeným masem - postup přípravy
Připravte si velmi rychlý a jednoduchý recept na salát s kukuřicí, který můžete podávat jako svačinku, ale také jako zajímavou přílohu k masu. Salát se nemusíte bát servírovat ani jako součást slavnostního menu.
Ingredience
Pro začátek vložte vejce do vody a vařte je po dobu 20 minut. Po uvaření nechte vejce vychladnout, oloupejte je a odložte bokem – později s nimi budete pracovat.
Salátové okurky omyjte a nakrájejte je na nudličky. Poté omyjte a na proužky nakrájejte také červenou papriku bez semeníku. Nyní nakrájejte uzené maso na kostičky a poté nastrouhejte tvrdý sýr nahrubo. Uvařená vejce nakrájejte na drobné kousky a stejně nakrájejte také jarní cibulku.
Všechny nakrájené ingredience vložte do jedné mísy a nakonec je zasypte kukuřicí bez nálevu. Salát s kukuřicí ochuťte solí, pepřem a přidejte majonézu podle své chuti. Vše zamíchejte a můžete podávat.
Tip: Salát můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej vložte aspoň na 30 minut do lednice před tím, než jej budete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Очень Вкусно!