Salát se zelenými fazolkami a uzeným masem - postup přípravy
Osvěžující salát se zelenými fazolkami může být lehkou večeří nebo příjemnou svačinkou. Salát můžete použít také jako originální přílohu k masu nebo jako předkrm s oblíbeným pečivem.
Základ
Do osolené vroucí vody vhoďte fazolky a vařte je přibližně 2 minuty. Po uvaření je sceďte a vložte okamžitě do studené vody – díky tomu si zachovají krásně zelenou barvu.
Poznámka: Pokud nemáte čerstvé fazolky, můžete použít mražené.
V míse vyšlehejte vejce a polijte jím celé dno rozpálené pánve. Placku smažte z každé strany přibližně 2 minuty. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na proužky. Zasypte ji cukrem a zalijte vodou. Vše zamíchejte a nechte cibuli marinovat.
Poznámka: Celý proces opakujte i u dalších dvou vajec.
Nakrájejte uzené maso na plátky a poté na tenké proužky. Na proužky nakrájejte také vaječné placky a přidejte je k uzenému masu. Stejný postup opakujte také u okurek. Do mísy s těmito ingrediencemi vlijte cibuli i s nálevem a fazolky bez vody.
Salát se zelenými fazolkami posolte a přidejte do něj majonézu. Všechny suroviny důkladně promíchejte a můžete podávat.
Tip: Salát chutná skvěle také vychlazený. V takovém případě jej před podávání vložte aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто и Доступно