Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí vlašský salát podle normy ČSN

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí vlašský salát podle normy ČSN - postup přípravy

Vlašský salát jde připravit v různých variacích, pokud však chcete klasiku, jaká se vyráběla podle norem v 70. letech, určitě vás nezklame. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Mrkev a celer očistěte a uvařte v mírně osolené vodě do měkka. Brambory (použijte typ A vhodný do salátů) uvařte ve slupce a stejně jako zeleninu je nechte vychladnout.

2. KROK

Poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky, lze použít i kolečko na brambory. Junior nebo šunku nakrájejte na nudličky, mrkev, celer a kyselé okurky na menší kostky. Dejte vše do mísy a přidejte sterilovaný hrášek.

3. KROK

V misce si smíchejte majonézu, plnotučnou hořčici, ocet, sůl, pepř, worcester a mírně vše oslaďte. Směs nalijte do mísy k ostatním surovinám a promíchejte. Salát přikryjte, dejte do lednice a nechte uležet do druhého dne.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů