Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z červené řepy s domácí mléčnou majonézou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Salát z červené řepy s domácí mléčnou majonézou - postup přípravy

Červená řepa je vynikajícím základem pro různé saláty. Skvěle se doplňuje například s domácí mléčnou majonézou, která je mnohem lehčí a zároveň levnější než její běžně prodávané varianty.

Ingredience pro:
1 porce

Na salát

Na mléčnou majonézu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a česnek nasekejte na kousky. Dejte cibuli smažit na troše olivového oleje, a až zesklovatí, přihoďte česnek a krátce prosmahněte. Vařenou nebo pečenou červenou řepu nastrouhejte nahrubo do mísy a přidejte cibuli s česnekem. Poté dodejte krájené nakládané okurky a na kostičky nakrájená vejce vařená na tvrdo.

2. KROK

Do šlehací nádoby nalijte slunečnicový olej a mléko a tyčovým mixérem obojí promixujte, dokud se nespojí. Poté směs osolte a opepřete, přidejte hořčici a citronovou šťávu a důkladně ji promixujte, dokud nezíská konzistenci majonézy. Hotový dresing přidejte k zelenině a promíchejte. Salát před podáváním můžete posypat trochou nasekané petrželky.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů