Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát s čínským zelím

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Salát s čínským zelím - postup přípravy

Saláty jsou skvělé především během léta, ale vychutnávat si je můžete celoročně. V každém ročním období můžete použít zcela jinou zeleninu. Díky tomu se vám saláty nepřejí a nebudete jíst neustále to samé. Navíc receptů na chutné saláty existuje celá řada. Dnes se podíváme na velmi lehký salát, který vnese do vašeho domova jarní náladu. Potřebovat budete jen pár základních surovin, které se dávají téměř do každého jarního salátu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Uvařte vejce natvrdo, ochlaďte ve studené vody, odstraňte skořápku a nakrájejte je na středně velké kostky. Ze zelí odstraňte vrchní listy, umyjte ho a nakrájejte na větší kousky. Okurky a krabí tyčinky pokrájejte také na středně velké kousky.




Poté vše smíchejte dohromady v hluboké misce, dochuťte majonézou, přidejte sůl a pepř dle své chuti a dobře promíchejte. Salát podávejte klasicky studený, anebo o pokojové teplotě. Uvidíte, že si ho vychutnají všichni členové rodiny.

Fanoušci pálivého mohou přidat trochu chilli omáčky. Když se vám v zimě bude stýskat po jaru, připravte si tento úžasný a extrémně jednoduchý salát.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů