Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salko s jablky jen ze 4 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Salko s jablky jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy

Salko s jablky může být lahodnou náplní do koláčů, závinů a dalších dezertů. Výhodou receptu je snadná příprava a to, že k ní budete potřebovat pouze 4 ingredience.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců, nakrájejte je na kousky a vložte do většího hrnce. Ovoce zalijte vodou, hrnec přikryjte pokličkou a jablka vařte, při nejvyšším výkonu, 20–30 minut. 

Poznámka: Během vaření jablka občas promíchejte, aby se nepřipalovala ke dnu hrnce.

2. KROK

Tip: Aby nakrájená jablka během přípravy nehnědla, mějte je ponořená ve vodě. Jakmile nakrájíte všechno ovoce, vodu slijte.

3. KROK

Je-li to nutné, přilijte k jablkům 250 ml vody a jablka odstavte z ohně a rozmixujte je dohladka. Do jablek vmíchejte kondenzované mléko a směs vařte na mírném ohni dalších 15–20 minut, za stálého míchání.

4. KROK

Ještě vroucí salko s jablky nalijte do sterilizovaných sklenic a zakryjte víčky. Sklenice poté nechte 8–10 hodin volně chladnout pod ručníkem. 

Tip: Jablečné salko můžete jíst jen tak, nebo ho přidat k palačinkám a do jiných dezertů.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů