Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené bramborové bochánky plněné šunkou a sýrem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Smažené bramborové bochánky plněné šunkou a sýrem - postup přípravy

Ať už potřebujete připravit chuťovku pro své hosty k pivu anebo hledáte skvělý tip na rychlou večeři, smažené bramborové bochánky plněné šunkou a sýrem budou skvělou volbou. Hotové je budete mít raz dva.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si řádně oloupejte brambory, omyjte je a pokrájejte na menší kostky. Poté je vložte do hrnce s mírně solenou vodou a vařte do měkka. Až bude hotovo, brambory sceďte a rozšťouchejte na kaši.




Dále k nim přidejte i nastrouhanou mozzarellu, sůl a pepř dle chuti, kukuřičný škrob, jemně nasekanou petrželku a vypracujte homogenní těsto.

Tvoření a plnění bramborových bochánků

Nyní si v jedné misce vyšlehejte vejce se solí a do druhé nasypte strouhanku. Dále tvořte z bramborového těsta bochánky a každý plňte kouskem šunky a kouskem sýra. Pečlivě těsto uzavřete a obalte prvně ve vejcích a nakonec ve strouhance.

Smažení bramborových bochánků a jejich servírování

Připravené bramborové bochánky plněné šunkou a sýrem v poslední fázi smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova a podávejte teplé například s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se budou k této dobrotě i studené omáčky typu kečup, tatarka a majonéza. Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na různé variace bramborových bochánků

Kromě výše uvedených ingrediencí můžete do bramborového těsta přidat i čerstvý koriandr, libeček anebo třeba prolisovaný česnek. Skvěle bude pokrm chutnat i s chilli.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů