Sametově jemný piškot s pudinkovým krémem - postup přípravy
Tímto lahodným dezertem s pudinkovou náplní uděláte radost zejména dětem. Jeho chuť je skvělá. Na jeho přípravu nebudete potřebovat mnoho času a recept zvládne i domácí cukrář začátečník. Zapojit do výroby zákusku můžete konec konců i své ratolesti, které se o to více budou těšit na výsledek.
Těsto
Náplň
Nejprve si smíchejte vejce s krupicovým cukrem, poté přidejte vodu, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek, kakao a vytvořte hladké polotekuté těsto. To vlijte do formy vystlané pečícím papírem a dejte péct do trouby na zhruba 25 minut při 165 stupních Celsia.
Než se korpus upeče, pusťte se do přípravy pudinkové náplně. V rendlíku si svařte asi 500 mililitrů mléka s trochou cukru, zbytek vlijte do hrnku a smíchejte s pudinkovými prášky. Až mléko začne vřít, vlijte do něj vanilkovou emulzi z pudinků. Míchejte do zhoustnutí a pak odstavte. Až krém vychladne, zapracujte do něj pomocí mixéru změklé máslo.
Upečený kakaový korpus vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Na jeho povrch pak navrstvěte pudinkový krém a rovnoměrně rozprostřete. Posypat zákusek můžete strouhanou hořkou čokoládou. Podávejte s šálkem kávy, nebo kakaa. Vylepšit lze pudinkový dezert i kompotovaným, či čerstvým ovocem dle obliby. Přejeme dobrou chuť!