Kuřecí řízky v domácí marinádě

i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
i Zdroj fotografie: Andy Chudobová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kuřecí řízky v domácí marinádě - postup přípravy

Kuřecí maso jde upravit na mnoho způsobů. Paní Andy Chudobová nám poskytla vlastní recept, kdy se upeče v troubě naložené v marinádě, po níž zůstane krásně šťavnaté.
1. KROK

V míse si smíchejte marinádu z tatarské omáčky, plnotučné a kremžské hořčice, mleté sladké papriky, sušeného tymiánu a prolisovaného česneku. Dle chuti osolte a opepřete. Hodně záleží na vašich preferencích, kolik jakého koření dáte.

2. KROK

Kuřecí řízky mírně naklepejte hlavně v místech, kde je maso příliš silné. Dají se použít jak prsní, tak stehenní kuřecí řízky, záleží na vašem výběru. Poté je vložte do mísy s marinádou a promíchejte tak, aby se všechno maso obalilo. Přikryjte fólií a dejte minimálně na hodinu do lednice uležet. Ideální je maso k obědu začít marinovat ráno.

3. KROK

Pekáček vyložte pečicím papírem a pokapejte olejem. Položte na něj maso a navrch vyškrábejte všechnu marinádu. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte maso zakryté asi 15 minut. Poté ho odkryjte a pečte dalších 20 minut. Jakmile je maso řádně upečené, servírujte. Jako příloha mohou být například brambory nebo hranolky.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 273 hlasů
Nahlásit chybu
120 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt