Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort „Jablka na sněhu“

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut

Nepečený dort „Jablka na sněhu“ - postup přípravy

Tento nepečený dort s jablky je lehký, nízkokalorický a velmi jednoduchý na výrobu. Vypadá skvostně, neobvykle a chutná úžasně. Vyzkoušejte tento netradiční recept a rozhodně nebudete litovat. Dezert se skládá ze tří částí, ale je na přípravu velmi jednoduchý.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Sušenky vložte do sáčku a rozdrťte válečkem, anebo je rozdrťte v mixéru. Do misky dejte máslo a rozpusťte jej v mikrovlnné troubě (anebo v hrnci na plotně). Poté přidejte rozdrcené sušenky. Tímto způsobem budete mít hotový základ pro dezert. Připravte si pečicí formu s odnímatelným dnem a vyložte ji pečicím papírem (dno i strany). Hmotou ze sušenek a másla vyplňte formu. Pomocí sklenice upěchujte, vytvořte nízké strany a vložte formu na 30 minut do lednice, aby korpus ztuhnul.

2. KROK

Tvaroh, smetanu, vanilkový cukr a cukr vložte do čisté mísy. Hmotu šlehejte mixérem, dokud nezískáte dokonale hladkou konzistenci. Želatinu namočte do 120 ml vody a rozpusťte ji ve vodní lázni. Do tvarohové hmoty nalijte poloviční množství želatiny a jemně zašlehejte. Směs přesuňte do formy na připravený základ a vyrovnejte stěrkou. Vložte na hodinu do lednice.

3. KROK

Jablka oškrábejte a nakrájejte na malé kostičky. Cukr vložte do suchého hrnce a rozpusťte ho na středním ohni. Jablka vložte do karamelu a duste na mírném ohni po dobu dvou až tří minut. Nechte chvíli zchladnout, přidejte zbytek želatiny a promíchejte.

4. KROK

Rozložte jablečnou hmotu na tvarohovou vrstvu. Vložte do lednice na další hodinu. Odstraňte formu i pečicí papír a můžete podávat. Díky svému vzhledu je dezert vhodný i na sváteční příležitosti. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů