Segedínský guláš se smetanou - postup přípravy
Připravte si segedínský guláš se smetanou, podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Je výživný, sytý a ingredience vás vyjdou na pár korun.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno a z kysaného zelí vymačkejte maximum šťávy.
Poznámka: Pokud je to potřeba, zelí také nakrájejte. Nálev ze zelí si odložte bokem – může se vám hodit k závěrečnému dochucení pokrmu.
Cibuli vložte do hrnce s rozpuštěným sádlem, osolte ji a smažte 2–3 minuty, dozlatova. Poté k ní přidejte maso, nakrájené na kostky. Ingredience zamíchejte a smažte, dokud se maso nezatáhne, přibližně 4 minuty.
Ingredience ochuťte mletou sladkou paprikou, drceným kmínem a zalijte je vývarem. Pokrm zamíchejte a vařte asi 2 hodiny, do změknutí masa, pod pokličkou.
Po této době do hrnce přidejte zelí a pokračujte ve vaření ještě 20 minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu a případně také nálev ze zelí a sůl.
Tip: Segedínský guláš se smetanou servírujte s knedlíkem nebo s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou smetany.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty