Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Segedínský guláš se smetanou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 147 minut

Segedínský guláš se smetanou - postup přípravy

Připravte si segedínský guláš se smetanou, podle snadného receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Je výživný, sytý a ingredience vás vyjdou na pár korun.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a z kysaného zelí vymačkejte maximum šťávy. 

Poznámka: Pokud je to potřeba, zelí také nakrájejte. Nálev ze zelí si odložte bokem – může se vám hodit k závěrečnému dochucení pokrmu. 

2. KROK

Cibuli vložte do hrnce s rozpuštěným sádlem, osolte ji a smažte 2–3 minuty, dozlatova. Poté k ní přidejte maso, nakrájené na kostky. Ingredience zamíchejte a smažte, dokud se maso nezatáhne, přibližně 4 minuty. 

3. KROK

Ingredience ochuťte mletou sladkou paprikou, drceným kmínem a zalijte je vývarem. Pokrm zamíchejte a vařte asi 2 hodiny, do změknutí masa, pod pokličkou. 

4. KROK

Po této době do hrnce přidejte zelí a pokračujte ve vaření ještě 20 minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu a případně také nálev ze zelí a sůl. 

Tip: Segedínský guláš se smetanou servírujte s knedlíkem nebo s oblíbeným pečivem. Každou porci můžete ozdobit trochou smetany.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů