Skořicové cukroví s ořechy a citronovou polevou - postup přípravy
K Vánocům skořice jednoduše patří. Provoňte touto nádhernou vůní svůj domov a připravte si o svátcích lahodné skořicové cukroví s ořechy a citronovou polevou. Recept je jednoduchý, neobsahuje mouku a připravíte jej do 40 minut.
Těsto
Poleva
Mandle s lískovými oříšky rozemelte v robotu na jemný prášek, který přesypejte do mísy a přimíchejte do něj pomerančovou a citronovou kůru. Přidejte vanilkový cukr se skořicí a vše důkladně zamíchejte.
V misce vyšlehejte sníh z bílků a citronové šťávy a přidejte do něj moučkový cukr. Vyšlehejte hutnou směs, do které vmíchejte ořechy a vytvořte těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odpočívat minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc.
Tip: Pokud těsto po uhnětení velmi lepí, přidejte do něj skořici a ořechy, které absorbují vlhkost a těsto zpevní.
Nyní si vytvořte polevu. Bílek vyšlehejte s citronovou šťávou a poté přidejte moučkový cukr. Směs šlehejte přibližně 1–2 minuty.
Nyní odbalte těsto a udělejte z něj kvádr. Těsto rozdělte na pět stejných částí, z kterých postupně udělejte stejně velké válečky. Každý váleček zmáčknutím snižte na výšku 0,5 cm a potřete jej připravenou polevou.
Tip: Aby se poleva krásně třpytila, můžete do ní před jejím nanesením vmíchat špetku cukru krystal.
Tip: Nanesenou polevu je dobré nechat ztuhnout při pokojové teplotě. Jakmile se na povrchu vytvoří „slupka“ můžete začít péct a poleva nepopraská.
Jakmile všechny proužky těsta natřete polevou, nakrájejte je na kousky o šířce přibližně 2,5 cm a cukroví položte na plech vyložený pečicím papírem. Skořicové cukroví pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–9 minut.
Poznámka: Jelikož každá trouba peče jinak, doporučujeme cukroví vždy po 5 minutách vyjmout a zkontrolovat. Jakmile spodní část cukroví lehce zhnědne nebo poleva začne tmavnout, přestaňte péct.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Selmas Recipes