Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Skořicové košíčky s mandlemi a šlehačkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Skořicové košíčky s mandlemi a šlehačkou - postup přípravy

Skořicové košíčky podle receptu paní Dagmar Kazdové budou ozdobou každé slavnostní tabule. Lahodnou kombinaci voňavé skořice, mandlí a jemné šlehačky si rychle oblíbí i ten největší mlsoun.

Ingredience pro:
24 kusů
+ -

Těsto

Náplň a zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a kakao. Přidejte žloutek, celé vejce, moučkový cukr, mleté neloupané mandle, másla a skořici. Všechny ingredience zpracujte dohromady, dokud nezískáte hladké těsto.

2. KROK

Těsto přeneste na plastovou fólii, zabalte ho a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.

3. KROK

Formičky na košíčky plňte těstem tak, aby v něm zbyl vždy důlek, do kterého budete dávat, po upečení, náplň.

4. KROK

Pokud se obáváte, že těsto bude lepit, případně že nepůjde z formiček dobře vyklopit, můžete formičky lehce vymazat máslem či olejem.

5. KROK

Košíčky pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10–12 minut, měly by zezlátnout. Po upečení nechte košíčky vychladnout.

6. KROK

Do vychladlých košíčků na dno přidejte kvalitní marmeládu s kousky ovoce podle vaší preference. Na marmeládu nastříkejte vyšlehanou smetanu a zdobte kousky ovoce

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů