Slané koláčky s kuřecím masem, zeleninou a sýrem - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jakou chuťovku připravit pro své blízké k pivu či vínu? Potom vsaďte na skvostné slané koláčky, které jsou plněné kuřecím masem, zeleninou a sýrem. Pochutnat si na nich můžete i na svačinu v práci.
Těsto
Náplň
Začněte tím, že si v míse promícháte teplou vodu spolu s teplým mlékem, krystalovým cukrem, sušeným droždím, solí, hladkou moukou a olivovým olejem.
Ze všech surovin vypracujte hladké a vláčné těsto, které se nebude lepit na prsty. Z něj vytvořte bochánek a nechte pod plastovou poklicí nebo utěrkou kynout na teplém místě (zhruba hodinu).
Tvoření slaných koláčků a jejich plnění
Až těsto vykyne, vyjměte ho z mísy na pomoučený vál a rozdělte asi na 9 až 12 stejně velkých kousků. Z každého z nich vyválejte kuličku a tu umístěte na plech s pečícím papírem. Dále se pusťte do přípravy náplně.
Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostičky a v míse je smíchejte spolu s očištěnými a taktéž na kostičky pokrájenými paprikami, naplátkovanou jarní cibulkou, petrželkou, s kousky rajčat, s nasekanou cibulí a vše zakápněte olivovým olejem. Také vsypte výše uvedené koření a promíchejte. Výslednou směs nanášejte na těsto, které jste zploštili dlaní.
Fáze pečení slaných koláčků a jejich konzumace
Připravené koláčky dejte péct do předehřáté trouby na cca 20 minut při teplotě 180 °C. Poté je vyjměte, přesypte strouhaným sýrem a dopékejte asi pět až deset minut. Pokrm podávejte po zchladnutí třeba s oblíbenými dipy. Přejeme dobrou chuť.