Slané rolky s párkem - postup přípravy
Oslavy jsou super věc, musí se při nich ale myslet i na dostatek jídla. To si můžete mimo jiné zajistit i touto originální chuťovkou na zakousnutí. Příprava je snadná a z jednoho plech získáte přes 20 porcí.
Těsto
Náplň
Do mísy nalijte vodu a smíchejte ji s mlékem. Přidejte cukr, sušené droždí a promíchejte metličkou. Do větší mísy dejte mouku a zalijte ji směsí z mléka, přidejte rozklepnuté vejce, sůl, olej a ručně uhněťte těsto. Zakryjte mísu kuchyňskou utěrkou a nechejte těsto kynout hodinu na teplém místě.
Mezitím si připravte náplň. Do větší mísy dejte smetanový sýr a přisypejte k němu nadrobno nasekanou jarní cibulku. Přilijte i mléko a důkladně promíchejte. Po vykynutí těsto mírně promačkejte a rozdělte ho na dvě poloviny. Každou polovinu poté rozdělte ještě na pět kusů. Každý kousek vyválejte do podlouhlého, oválného tvaru.
Náplň naneste do středu těsta po celé jeho délce a položte na něj párky. Zabalte je do něj, prsty utěsněte spoje a trochu těsto poválejte na pracovní ploše, aby se nerozbalilo. Plech (30×40 cm) vyložte pečicím papírem a naneste na něj všechny plněné rolky.
Zlehka je svrchu nařízněte (budou vypadat lépe), potřete je rozšlehaným vejcem a zasypejte sýrem, který jste si předtím nastrouhali nahrubo. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 40 minut. Poté rolky potřete rajčatovým pyré a můžete je podávat. Dobrou chuť!