Slaný koláč s kuřecími srdíčky, játry a sýrem - postup přípravy
Kuřecí vnitřnosti se nemusí jen osmažit na pánvi s cibulkou. Můžete si z nich upéct velmi chutný slaný překrm se sýrem. Je jednoduchý na přípravu a stačí na něj půlhodinka pečení.
Ingredience
Nejprve uvařte játra a srdíčka. Játra vařte zvlášť, protože jsou rychleji hotová. Po uvaření vnitřnosti nakrájejte na malé kostičky. Houby očistěte, omyjte a nakrájejte na stejně velké kostičky. Chvíli je poduste na trošce másla, než pustí šťávu, a sceďte je. Mrkev oloupejte a poté nakrájejte na malé kousky. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno.
Do hrnce nebo hlubší pánve nalijte olej a nechte rozpálit. Přidejte cibuli a mrkev a smažte tak dlouho, dokud mrkev nezměkne. Pak přidejte sůl, pepř a mletou papriku. Dodejte nakrájené vnitřnosti, houby a nechte patnáct minut smažit. Poté do hrnce nasypte nasekaný kopr a nechte dalších deset minut na ohni. Poté nechte dvacet minut chladnout.
Rozklepněte a rozšlehejte 4 vejce, přidejte k nim trochu soli a mletého pepře a poté smíchejte s osmaženou směsí a rozprostřete vše na plech vyložený pečicím papírem. Jedno vejce rozšlehejte zvlášť s moukou a mlékem a přelijte přes směs na plechu. Nakonec plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C na 30–35 minut, dokud na povrchu nezhnědne. Deset minut před koncem pečení posypte předkrm strouhaným sýrem.