Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný závin se slaninou a čedarem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Slaný závin se slaninou a čedarem - postup přípravy

Provoňte svůj domov slaným závinem se slaninou a čedarem, který je ideální jako předkrm, svačinka i lehká večeře. Pokrm vás uchvátí svou šťavnatostí a bohatou chutí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Na potření

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listové těsto potřete smetanovým sýrem a pokryjte plátky slaniny. Tu posypte nastrouhanými nakládanými okurkami a nastrouhaným Čedarem. 

2. KROK

V misce smíchejte vaječné žloutky s nastrouhaným parmazánem a směsí pokryjte vrstvu Čedaru. Těsto zarolujte z jeho širší strany a kraje rolády mírně zatočte, čímž roládu uzavřete. 

3. KROK

Roládu potřete rozšlehaným vejcem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Mezitím připravte dip. 

4. KROK

Na pánvi rozpusťte máslo, které smíchejte s prolisovaným česnekem. Do směsi přidejte smetanový sýr s nastrouhaným parmazánem. 

Tip: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl. 

5. KROK

Ingredience ochuťte provensálskými bylinkami a černým pepřem a hotový dip servírujte společně s upečeným slaným závinem.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů