Slaný závin se slaninou a čedarem - postup přípravy
Provoňte svůj domov slaným závinem se slaninou a čedarem, který je ideální jako předkrm, svačinka i lehká večeře. Pokrm vás uchvátí svou šťavnatostí a bohatou chutí.
Základ
Náplň
Na potření
Dip
Listové těsto potřete smetanovým sýrem a pokryjte plátky slaniny. Tu posypte nastrouhanými nakládanými okurkami a nastrouhaným Čedarem.
V misce smíchejte vaječné žloutky s nastrouhaným parmazánem a směsí pokryjte vrstvu Čedaru. Těsto zarolujte z jeho širší strany a kraje rolády mírně zatočte, čímž roládu uzavřete.
Roládu potřete rozšlehaným vejcem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Mezitím připravte dip.
Na pánvi rozpusťte máslo, které smíchejte s prolisovaným česnekem. Do směsi přidejte smetanový sýr s nastrouhaným parmazánem.
Tip: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.
Ingredience ochuťte provensálskými bylinkami a černým pepřem a hotový dip servírujte společně s upečeným slaným závinem.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes