Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný zeleninový koláč se sýrem na plech

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Slaný zeleninový koláč se sýrem na plech - postup přípravy

Zeleninový koláč může být skvělým slaným předkrmem, dezertem, ale také originální přílohou k hlavnímu chodu. Pokrm je sytý, výživný a plný rozmanitých ingrediencí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Zeleninový základ

Těstíčko

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupané brambor a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Pórek nakrájejte na kolečka, zelí a kapie nakrájejte na proužky a petrželku nasekejte najemno. 

Poznámka: Z kapií před krájením odstraňte semeníky. 

2. KROK

Zeleninu s bylinkami smíchejte a vložte do větší mísy. V jiné misce vyšlehejte vejce s pepřem, kypřicím práškem do pečiva, olivovým olejem a mlékem.

3. KROK

Do tekutiny vmíchejte mouku a vzniklé těstíčko smíchejte se zeleninou a bylinkami.

Poznámka: Aby vznikla hladká směs, mouku před použitím prosejte.

4. KROK

Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po této době zeleninový koláč posypte nastrouhaným čedarem, semínky černuchy a sezamovými semínky dle vlastní chuti. Pokračujte v pečení dalších 15 minut. 

5. KROK

Zeleninový koláč nechte volně vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Koláč můžete podávat jako slaný dezert, ale také jako originální přílohu k hlavnímu chodu.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lezzet Tutkunu

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů