Slaný zeleninový koláč se sýrem na plech - postup přípravy
Zeleninový koláč může být skvělým slaným předkrmem, dezertem, ale také originální přílohou k hlavnímu chodu. Pokrm je sytý, výživný a plný rozmanitých ingrediencí.
Zeleninový základ
Těstíčko
Na posypání
Oloupané brambor a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Pórek nakrájejte na kolečka, zelí a kapie nakrájejte na proužky a petrželku nasekejte najemno.
Poznámka: Z kapií před krájením odstraňte semeníky.
Zeleninu s bylinkami smíchejte a vložte do větší mísy. V jiné misce vyšlehejte vejce s pepřem, kypřicím práškem do pečiva, olivovým olejem a mlékem.
Do tekutiny vmíchejte mouku a vzniklé těstíčko smíchejte se zeleninou a bylinkami.
Poznámka: Aby vznikla hladká směs, mouku před použitím prosejte.
Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po této době zeleninový koláč posypte nastrouhaným čedarem, semínky černuchy a sezamovými semínky dle vlastní chuti. Pokračujte v pečení dalších 15 minut.
Zeleninový koláč nechte volně vychladnout a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Koláč můžete podávat jako slaný dezert, ale také jako originální přílohu k hlavnímu chodu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lezzet Tutkunu