Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Houbové řízky s domácí tatarkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Houbové řízky s domácí tatarkou - postup přípravy

I když vyzkoušíte všechna možná těstíčka z nejrůznějších ingrediencí, nakonec zjistíte, že houby smažené v klasickém trojobalu jsou stejně nejlepší. O svůj oblíbený recept se s námi podělila paní Hana Petrášová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Houbové řízky

Domácí tatarka

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Houby očistěte a nakrájejte je na plátky. Do talířků si připravte hladkou mouku, rozkvedlané vajíčko a strouhanku. Plátky hub po obou stranách osolte a obalte je nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

2. KROK

V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu sádla nebo rostlinného oleje a usmažte řízky po obou stranách dozlatova. Po usmažení je nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami, abyste je zbavili přebytečného tuku.

3. KROK

Nakonec připravte domácí tatarskou omáčku. Cibuli nasekejte opravdu najemno a okurky nastrouhejte nahrubo. Obojí přidejte do majonézy a důkladně promíchejte. Houbové řízečky podávejte s trochou tatarské omáčky a čerstvou zeleninou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů