Šlehačkové cukroví - postup přípravy
Jednoduché složení tohoto cukroví ho předurčuje k úspěchu, jeho chuť pak všechno jenom umocní. Vyzkoušejte geniální recept podle Andy vaří pro zdraví. A kdybyste pochybovali, cukr opravdu náleží jen na obalení. :-)
Ingredience
Hladkou mouku prosejte do mísy, přidejte na kousky pokrájené máslo a obojí prohněťte do drobenkové konzistence. Přilijte smetanu a vypracujte hladké a nelepivé těsto, které zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
Z uleželého těsta vyválejte asi 3 mm silnou placku, z níž vykrajujte drobné tvary. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a dejte péct při 180 °C, dokud jemně nezrůžoví.
Vanilkový cukr umelte v mlýnku na kávu na jemný prach, který smíchejte s klasickým moučkovým cukrem. Po upečení nechte sušenky mírně vychladnout a ještě teplé je obalujte ve směsi moučkových cukrů.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví