Uzená polévka s tarhoňou a zeleninou - postup přípravy
Uzená polévka s tarhoňou je výživný a aromatický pokrm, který vás zahřeje a dokonale zasytí. Připravte si ji podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Uzená žebra s cibulí a celým černým pepřem vložte do většího hrnce, do kterého přidejte studenou vodu. Hrnec přikryjte pokličkou a jeho obsah vařte 60 minut, do změknutí žeber.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete vytvořit až 2 litry polévky.
Tarhoňu vsypte do vroucí osolené vody v jiném hrnci a vařte ji 5–7 minut. Následně ji sceďte a odložte bokem pro další použití.
Po hodině z vývaru vyjměte maso s kořením a vložte do něj zeleninu. Polévku přiveďte znovu k varu a vařte ji 5 minut. Mezitím oberte žebra a nakrájejte je na menší kousky, pokud je to nutné.
Polévku odstavte z tepla a vmíchejte do ní připravené maso s uvařenou tarhoňou a nasekaným libečkem. Polévku následně vařte další 2–3 minuty a podávejte.
Poznámka: Je-li to potřeba, polévku dochuťte solí dle vlastních preferencí.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou