Šlehaný karamelový krém ze tří ingrediencí - postup přípravy
Každý milovník karamelu by měl vyzkoušet tento šlehaný karamelový krém, který je doslova návykový. Ze tří ingrediencí vykouzlíte lahodný krém, který můžete využít při zdobení dortů či koláčů, jako náplň do palačinek, ale třeba i ke kávě, které dodá nečekaný chuťový náboj.
Ingredience
Do hrnce se silným dnem vsypte cukr a postupně rozpouštějte na mírném plameni. Během rozpouštění cukr nemíchejte ani se jej nedotýkejte.
K rozpuštěnému cukru přidejte za neustálého míchání máslo. Míchejte, dokud se máslo zcela nerozpustí a karamel lehce nezmění konzistenci.
Poté přilejte opatrně smetanu a míchejte asi 2 minuty.
Postupujte opatrně, horký karamel může vystříknout a nepříjemně vás popálit.
Krémový karamel přelijte do misky, nechte lehce zchladnout a poté jej přemístěte na 15 minut do lednice.
Po 15 minutách vyndejte z lednice a asi 15 vteřin šlehejte. Poté dejte karamel minimálně na 10 minut prudce zchladit do mrazáku.
Po 10 minutách v mrazáku karamel vyjměte a šlehejte. Při šlehání buďte trpěliví, šlehejte dokud karamel nezíská krémovou konzistenci a světlou barvu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept