Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slepované máslové sušenky obalené v kokosu

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Slepované máslové sušenky obalené v kokosu - postup přípravy

Rozzařte vánoční tabuli slepovanými máslovými sušenkami, osvěžujícím cukrovím s exotickou chutí kokosu. Jsou křupavé a každé sousto se rozplývá na jazyku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na obalení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s vejcem, moučkovým cukrem, citronovou kůrou, kukuřičným škrobem do hladké směsi. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku a uhněťte těsto.

2. KROK

Z těsta odebírejte kousky o průměru 3 cm. Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou mírně zploštěte a odložte na plech pokrytý pečicí papírem.

Tip: Aby vzniklo těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

3. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto, a na povrchu cukroví udělejte vidličkou vzor, jaký můžete vidět ve videu níže. Sušenky následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 18 minut. 

4. KROK

Upečené sušenky nechte vychladnout a polovinu z nich potřete krémem. Druhou polovinou namazané sušenky přikryjte, obalte je ve strouhaném kokosu a podávejte je posypané moučkovým cukrem.

5. KROK

Tip: Slepované máslové sušenky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém a suchém místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Fatto in Casa da Alba

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů