Smažená cibulová květina v kořeněném trojobalu - postup přípravy
Pokud si chcete u televize jen tak něco chroupat a chipsy vás už nebaví, určitě si usmažte cibulovou květinu. Kousky cibule si můžete trhat dle libosti a namáčet je ve svém oblíbeném dipu.
Ingredience
Cibule oloupejte a na jedné straně odřízněte jejich špičku. Každou cibuli položte na víčko od zavařovací sklenice a nařízněte ji tak, abyste ji rozdělili na 16 kusů, ale aby stále držela v celku.
Poznámka: Cibuli nekrájejte úplně skrz, aby se vám jednotlivé kousky nerozpadly.
Nakrojené cibule ponořte na 1 hodinu do vody naříznutou částí dolů. Zatím si v míse smíchejte vejce s mlékem, ve kterém budete cibule obalovat.
Ve druhé míse smíchejte mouku se zvolenou směsí koření, solí a pepřem a vše zamíchejte. Cibuli vyndejte z vody a moučnou směsí ji posypte ze všech stran. Přebytečnou mouku oklepejte a cibuli obalte ve vejcích s mlékem, poté ji znovu obalte ve směsi s moukou.
Poznámka: Každý kousek cibule obalte v mouce opravdu důkladně, aby byla křupavá. Mouku nasypte i dovnitř nakrojené cibule.
V pánvi rozehřejte olej a cibule v něm osmahněte dohněda z obou stran – 1 cibule by se měla smažit přibližně 5–7 minut.
Tip: Cibuli podávejte s majonézovo-kečupovým dipem, který jednoduše získáte smícháním těchto dvou ingrediencí.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK