Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené bramborové placičky s mletým krůtím masem, smetanou a koprem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené bramborové placičky s mletým krůtím masem, smetanou a koprem - postup přípravy

Bramboráky a obecně placky z bramborového těsta mají celou řadu podob a příchutí. V českých luzích a hájích máme zažité připravovat je neustále stejně – s česnekem a majoránkou, případně s kostičkami šunky nebo uzeného masa. Uznáváme, že takto chutnají skvěle. Není to ale jediný způsob, jak připravit bramboráky. Přinášíme vám zajímavou variaci na placky z brambor, které jsou doplněné o drůbeží maso, které je přimíchané přímo do těsta. Nemusíte se proto zdržovat se žádnou dodatečnou přípravou masové náplně. Uvidíte, že vám zachutnají – a přitom jsou velice jednoduché na přípravu.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Brambory oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Šalotky oloupejte, rozkrojte na poloviny a rovněž nastrouhejte nahrubo.




Brambory se šalotkou vložte do velkého síta, posypejte solí a dobře promíchejte. Nechte směs pár minut stát, aby pustila šťávu, kterou vymačkejte s pomocí vařečky přes síto do misky.

Vymačkané brambory vložte do hluboké mísy, vyklepněte k nim vajíčko a přidejte mleté drůbeží maso. Přidejte sůl a mletý černý pepř a vařečkou vše důkladně promíchejte do jednolité směsi.

Přidejte jednu lžíci hladké mouky a znovu promíchejte.

Na kamnech zahřejte velkou pánev a rozpusťte na ní trochu másla. Lžící odebírejte kousky bramborové směsi a tvořte z nich na pánvi malé placky. Smažte je po obou stranách 3 až 4 minuty dozlatova a sejměte z pánve.


Stejným způsobem zpracujte i zbylé množství bramborového těsta.

Hotové bramborové placky vyskládejte na sebe na talíř, povrch ozdobte kopečkem zakysané smetany a posypejte čerstvě nasekaným zeleným koprem.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů