Smažené donuty obalované v cukru - postup přípravy
Po tomto dezertu se na vašem stole jen zapráší. Připravte si rychlé smažené donuty podle velmi jednoduchého receptu, který zvládnou i začátečníci. Můžete je podávat k snídani, ale také jako dezert.
Ingredience
Zdobení
V míse smíchejte mléko s trochou mouky a sušeným droždím. Směs nechte 10 minut kvasit a zatím připravte těsto.
Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem, máslem, vejci, solí a kváskem. Z ingrediencí uhněťte těsto, které nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
Poté těsto vyválejte na plát o výšce 1 cm a vykrojte z něj 12 koleček. Menším vykrajovátkem vykrojte v jejich středu malý otvor.
Tip: Nemáte-li malé vykrajovátko, můžete si pomoct víčkem od plastové lahve.
Donuty odkládejte na plech vymazaný máslem a nechte je kynout dalších 30 minut. Následně v pánvi rozpalte olej a koblihy smažte na mírném ohni z každé strany 1–2 minuty.
Tip: Donuty odkládejte do sítka a nechte z nich olej vykapat.
Každý kousek následně obalte ze všech stran v cukru, nechte smažené donuty vychladnout a podávejte je s oblíbeným nápojem, jako je například kakao, mléko nebo káva.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jennifer Salas Postres