Smažené kefírové trojúhelníky se sýrovou náplní - postup přípravy
Pokud byste si rádi připravili originální a chutnou snídani či svačinu plnou sýra a příjemné chuti, vyzkoušejte tyto kefírové trojúhelníky se sýrovou náplní s bylinkami. Stěží byste hledali lahodnější.
Ingredience
K naplnění
Do mísy nalijte kefír, přidejte po jedné lžičce soli a cukru a vyklepněte jedno vajíčko. Směs prošlehejte dohladka a přimíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva a dva lžíce rostlinného oleje. Zadělejte hladké a nelepivé těsto, které zabalte do fólie a nechte ho chvilku v chladu odpočinout.
Mezitím připravte sýrovou náplň. Strouhaný sýr mozzarella, bryndza nebo jiný měkký sýr ve slaném nálevu smíchejte se strouhaným eidamem, goudou nebo třeba parmazánem. Přidejte jemně nasekanou petrželku a kopr, případně jiné bylinky, které máte po ruce, směs podle chuti osolte a opepřete a promíchejte.
Pracovní plochu posypejte trochou mouky, těsto prohněťte a rozdělte ho na dva díly. Zformujte z každého z nich kouli, tu rozplácněte na placku a rozválejte válečkem na průměr kolem 24 až 25 cm. Kuchařskou stěrkou nebo jiným vhodným nástrojem jemně vtlačte do jednoho z kruhů rýhy rozdělující kruh na osminy. Povrch placky jemně potřete vodou, zejména v oblasti rýhování.
Do jednotlivých naznačených trojúhelníků rozdělte připravenou sýrovou náplň a navrch položte druhý plát těsta, který hranou ruky stlačte v oblasti mezi trojúhelníky. Nakonec zamačkejte okraje, aby se pláty nerozevíraly, stěrkou od sebe trojúhelníky oddělte a vložte je do pánve s trochou rozehřátého rostlinného oleje.
Sýrové trojúhelníky opékejte na mírném až středním ohni, dokud nezezlátnou. Poté je otočte na druhou stranu a pokračujte v opékání. Jakmile se trojúhelníky nafouknou a jsou zlatavé z obou stran, vyjměte je z pánve na talíř a ihned podávejte samotné nebo s oblíbenou studenou omáčkou.