Smažené kuřecí paličky z KFC - postup přípravy
Připravte si smažené kuřecí paličky, které vám budou chutnat ještě víc, než ty z KFC. Díky originální marinádě jsou křehké, šťavnaté a budete je chtít jíst neustále.
Základ
Marináda
Na obalení
Ve větší míse smíchejte sójovou omáčku s kečupem, zázvorovou pastou, česnekovou pastou, pepřem, solí a Vegetou.
Poznámka: Vegeta je volitelná a určená pro zvýraznění chuti.
Jakmile se ingredience propojí, v marinádě obalte maso, které nechte odpočívat 2 hodiny. V samostatné míse smíchejte klasickou mouku s kukuřičnou moukou, solí, sušeným česnekem, chilli a kurkumou.
V suchých ingrediencích maso obalte a poté ho ponořte do mísy s čistou vodou. Po vyjmutí masa ho znovu obalte ve směsi mouky s kořením a následně ho smažte v rozpáleném oleji 4–6 minut, dozlatova.
Smažené kuřecí paličky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Tip: Pokrm servírujte s hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou. Ke každé porci můžete přidat oblíbený dip.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tiffin Box

