Smažené kytičky z kynutého těsta - postup přípravy
Připravte si zajímavou alternativu tradičních koblížků, která zaujme už na první pohled. Smažené kytičky jsou nadýchané, mají jemnou strukturu a skvělou chuť.
Těsto
Na smažení
Na posypání
Teplé mléko smíchejte s teplou vodou, cukrem a sušeným droždím. Poté, co se ingredience propojí, přidejte 120 g mouky.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Směs zakryjte potravinovou fólií, utěrkou a nechte ji reagovat 15 minut. Následně do ní vmíchejte olej, 480 g mouky a sůl. Těsto hněťte 3–4 minuty, zakryjte ho a nechte kynout 30 minut na teplém místě.
Z vykynutého těsta vyválejte plát o tloušťce 0,7–0,8 cm, z kterého vykrojte kytičky.
Tip: Těsto zakryjte utěrkou dokud s ním nebudete pracovat. Díky tomu nebude osychat.
Pochoutku smažte v rozpáleném oleji 5–6 minut ze všech stran a po vychladnutí ji podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Tip: Smažené kytičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Aroma von Brot
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.