Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené kytičky z kynutého těsta

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Smažené kytičky z kynutého těsta - postup přípravy

Připravte si zajímavou alternativu tradičních koblížků, která zaujme už na první pohled. Smažené kytičky jsou nadýchané, mají jemnou strukturu a skvělou chuť.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na smažení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplé mléko smíchejte s teplou vodou, cukrem a sušeným droždím. Poté, co se ingredience propojí, přidejte 120 g mouky. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Směs zakryjte potravinovou fólií, utěrkou a nechte ji reagovat 15 minut. Následně do ní vmíchejte olej, 480 g mouky a sůl. Těsto hněťte 3–4 minuty, zakryjte ho a nechte kynout 30 minut na teplém místě.

3. KROK

Z vykynutého těsta vyválejte plát o tloušťce 0,7–0,8 cm, z kterého vykrojte kytičky. 

Tip: Těsto zakryjte utěrkou dokud s ním nebudete pracovat. Díky tomu nebude osychat.

4. KROK

Pochoutku smažte v rozpáleném oleji 5–6 minut ze všech stran a po vychladnutí ji podávejte posypanou moučkovým cukrem.

Tip: Smažené kytičky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Aroma von Brot

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů