Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslová poupata s jablečným džemem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Máslová poupata s jablečným džemem - postup přípravy

Hledáte-li originální dezert, nad kterým by se vaši hosté pozastavili a ocenili vaši nápaditost, upečte máslová poupata. Jsou křupavá na povrchu a vláčná uvnitř, díky jablečnému džemu.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku se solí, vanilinem, kypřícím práškem do pečiva a kurkumou. Do suché směsi vmíchejte změklé máslo a přidejte zakysanou smetanu s vaječným žloutkem. Z ingrediencí uhněťte těsto pomocí rukou. 

Poznámka: Přidání kurkumy je volitelné – dodává dezertu výraznější barvu.

2. KROK

Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte ho na 40 minut do lednice. Poté jej vyválejte a rozdělte na 15 stejných kousků. Z každého z nich vyválejte malý plát o výšce 0,3 cm.

Tip: Aby vám těsto nevysychalo, pracujte vždy s jedním kouskem a ostatní mějte ukryté v sáčku bez přístupu vzduchu.

3. KROK

Každý plát nakrojte směrem do jeho středu tak, jak je ukázáno ve videu níže, na kousek těsta umístěte jablečný džem a zabalte jej do tvaru poupěte. 

Poznámka: Místo jablečného džemu můžete zvolit jakoukoliv jinou oblíbenou náplň.

4. KROK

Máslová poupata ukládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. 

Tip: Po upečení posypte dezert moučkovým cukrem, nechte ho vychladnout a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů