Smažené obalované oplatky s mletým masem - postup přípravy
Oplatky s mletým masem jsou jedinečné svým vzhledem i chutí. Uvnitř jsou šťavnaté a na povrchu krásně křupou. Chcete-li své hosty překvapit jídlem, na které nezapomenou, připravte jim tento recept.
Ingredience
V míse smíchejte mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. Rozdělte ji na dvě stejné části a připravte si dva velké oplatky, jejichž povrch potřete vždy jednou polovinou masové směsi, kterou zakryjte dalším oplatkem.
Vniknou vám dva oplatky s mletým masem, které rozdělte nožem na menší kousky. První kus rozdělte na 8 trojúhelníků a druhý kus rozdělte na 12 stejných obdélníků.
V talíři vyšlehejte vejce s mlékem a každý kousek oplatků ve směsi obalte. Na pánvi rozehřejte olej a oplatky na něm smažte pod pokličkou z každé strany přibližně 4 minuty.
Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Pokud je maso uvnitř ještě syrové, smažte pokrm déle.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natalia jetel recepty