Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s masovou směsí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečené brambory s masovou směsí - postup přípravy

Díky tomuto receptu nasytíte svůj žaludek, a navíc si skvěle pochutnáte. Zapečené brambory s masovou směsí jsou výživné, šťavnaté, zasytí a rozplývají se v ústech.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Masová směs

Bramborový základ

Pro vrstvení

Zálivka

Na posypání

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a vařte je v osolené vodě 15–20 minut, doměkka. Mezitím smažte, na pánvi s rozpáleným olejem, najemno nakrájenou cibuli po dobu 3 minut.

2. KROK

Po této době k cibuli přidejte mleté maso, které smažte 5 minut, aby se zatáhlo. Následně k masu přidejte nakrájenou papriku s rajčatovou pastou a vše zalijte 50 ml vody.

Tip: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

3. KROK

Směs ochuťte solí, sušeným česnekem, mletou sladkou paprikou, oreganem a pepřem. Do ingrediencí vmíchejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a odstavte ji z tepla. 

4. KROK

Uvařené brambory slijte a polovinu jejich množství vložte do zapékací mísy, ve které je zakryjte plátkovým sýrem. 

Tip: Aby se upečený pokrm z mísy lépe vyndával, vymažte ji trochou oleje.

5. KROK

Na sýr rozprostřete masovou směs, kterou zakryjte další vrstvou plátkového sýra. Ten pokryjte zbytkem brambor. V samostatné míse vyšlehejte vejce s mlékem, solí a oreganem a vzniklou zálivkou polijte pokrm v zapékací míse. 

6. KROK

Obsah mísy posypte nastrouhaným sýrem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.

Tip: Zapečené brambory s masovou směsí servírujte teplé a nakrájené na kousky. Ke každé porci můžete podávat tatarku nebo jiný oblíbený dip.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Einfach und lecker

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů