Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vejce s mletým masem v rajčatové omáčce

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vejce s mletým masem v rajčatové omáčce - postup přípravy

Jestliže máte chuť na pořádný pokrm, který zasytí každého z jedné porce, jste na správné adrese. Nejenže vejce zapečená s mletým masem chutnají lahodně, ale hlavně je tento oběd či večeře originální již na první pohled a ne jednu osobu ohromíte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Dva stroužky česneku lehce zmáčkněte čepelí nože a poté je rozkrojte na polovinu. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Nechejte je opéct, dokud nezískají zlatohnědou barvu – během tohoto procesu je nutné je pořádně hlídat. Poté česnek vyjměte a nahraďte jej nadrobno pokrájenou cibulkou. Osolte ji, opepřete a smažte, dokud nezesklovatí. Poté k ní přihoďte mleté hovězí maso, důkladně promíchejte a smažte minimálně 5 minut, dokud nezíská hnědou barvu a nepustí šťávu.

2. KROK

Po zhnědnutí a změknutí masa jej osolte, opepřete a zalijte krájenými rajčaty z plechovky. Můžete použít i čerstvá, ale nebudou až tak šťavnatá (v tomto případě přidejte trochu vody). Důkladně promíchejte a vařte dalších 5 minut do zhoustnutí. Zasypejte petrželí a koriandrem dle chuti, přidejte kousek másla a míchejte, dokud se máslo nerozpustí.

3. KROK

Vyčkejte pár minut, než se vyvaří trochu šťávy, a poté do pánve rozklepněte čtyři vejce, každé na jednu stranu. Osolte je, opepřete a zakryjte pokličkou. Vyčkejte cca 7 minut, než budou vejce hotová, a poté můžete okamžitě servírovat například s rýží. Rozhodně se ale hodí i bramborová kaše či jiné přílohy dle vašich preferencí. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů