Kuřecí prsa s citrónovou omáčkou - postup přípravy
Až budete mít chuť na originální pokrm, vyzkoušejte kuřecí prsa s citrónovou omáčkou. Jídlo je aromatické, jednoduché na přípravu a potěší vaše smysly.
Ingredience
Kuřecí prsa ochuťte solí i pepřem a smažte je 5 minut z každé strany na rozpuštěném másle a rozpáleném oleji. Maso vyjměte a na výpeku smažte prolisovaný česnek 30 vteřin.
Tip: Chcete-li, aby bylo maso křehčí, jemně ho naklepejte přes fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Česnek zalijte vývarem, smetanou a do směsi přidejte citronovou šťávu s kůrou. Nakonec přidejte nasekaný kopr, ingredience vařte 1–2 minuty a do vzniklé omáčky vraťte maso.
Maso prohřívejte 1 minutu a poté, co omáčka ještě trochu zhoustne, pokrm servírujte s oblíbenou přílohou.
Tip: Kuřecí prsa s citrónovou omáčkou skvěle doplní vařená rýže nebo brambor.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Em’s Kitchen