Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí prsa s citrónovou omáčkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 14 minut

Kuřecí prsa s citrónovou omáčkou - postup přípravy

Až budete mít chuť na originální pokrm, vyzkoušejte kuřecí prsa s citrónovou omáčkou. Jídlo je aromatické, jednoduché na přípravu a potěší vaše smysly.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa ochuťte solí i pepřem a smažte je 5 minut z každé strany na rozpuštěném másle a rozpáleném oleji. Maso vyjměte a na výpeku smažte prolisovaný česnek 30 vteřin.  

2. KROK

Tip: Chcete-li, aby bylo maso křehčí, jemně ho naklepejte přes fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

3. KROK

Česnek zalijte vývarem, smetanou a do směsi přidejte citronovou šťávu s kůrou. Nakonec přidejte nasekaný kopr, ingredience vařte 1–2 minuty a do vzniklé omáčky vraťte maso. 

4. KROK

Maso prohřívejte 1 minutu a poté, co omáčka ještě trochu zhoustne, pokrm servírujte s oblíbenou přílohou. 

Tip: Kuřecí prsa s citrónovou omáčkou skvěle doplní vařená rýže nebo brambor.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Em’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů