Smažené rohlíčky plněné Nutellou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na neobyčejně dobrý a snadný dezert, vyzkoušejte tyto smažené rohlíčky. Naplnit je můžete Nutellou, marmeládou nebo jiným oblíbeným krémem.
Ingredience
Do mísy nalijte teplé mléko, přisypte do něj cukr a sušené droždí. Vše pečlivě promíchejte a do směsi přidejte hladkou mouku.
Směs lehce promíchejte a poté z ní vypracujte hladké nelepivé těsto. Následně do těsta přidejte změklé máslo, hněťte ho přibližně 10 minut a vytvořte z něj bochánek.
Bochánek přikryjte utěrkou a nechte ho kynout po dobu 15 minut. Poté ho rozdělte na 10 stejně velkých dílů a z každého dílu vytvarujte kuličku.
Jednotlivé kuličky rozválejte do placky, 1/3 potřete pomocí mašlovačky mlékem a pomazanou část posypte sezamem. Placku otočte a ještě jednou ji rozválejte.
Na jedné polovině vytvořte pomocí rádýlka průřezy a na druhou polovinu nastříkejte Nutellu. Poté okraje u náplně přehněte a ho zatlačte prsty do těsta.
Okraje těsta lehce přehněte a placku srolujte. Postup opakujte, dokud budete mít dostatek těsta. Poté nechte rohlíčky kynout pod utěrkou přibližně 30 minut.
Do hrnce nalijte olej a nechte ho rozehřát. Poté rohlíčky smažte postupně z obou stran dozlatova na mírném plameni. Následně je vyjměte a nechte je okapat na ubrousku.
Smažené rohlíčky nechte zcela vychladnout a poté je můžete ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.