Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smaženice z hub na cibulce s kmínem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Smaženice z hub na cibulce s kmínem - postup přípravy

Smaženice z hub vyniká svou jednoduchostí, šťavnatostí a bohatou houbovou chutí. Připravte si rychlý pokrm podle receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji 3–4 minuty. Poté k ní, na pár vteřin, přidejte drcený kmín. 

2. KROK

Houby propláchněte ve studené vodě, důkladně je osušte a přidejte je do hrnce s cibulí. Pod pokličkou pokrm duste 30 minut, do změknutí hub.

Poznámka: Máte-li kupované houby, řiďte se pokyny pro vaření, které jsou uvedené na konkrétním obalu produktu.

3. KROK

Po této době pokličku sundejte a pokračujte ve vaření další 3 minuty, aby se vyvařil přebytek tekutiny. Následně do hub vmíchejte rozkvedlaná vajíčka a, za stálého míchání, smaženici z hub vařte další 4 minuty, dokud se vejce neuvaří. 

4. KROK

Poznámka: Na závěr pokrm dochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti. Každou porci můžete podávat ozdobenou petrželkou s oblíbeným pečivem, rajčaty a jarní cibulkou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů