Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Šťavnatý zeleninový koláč se strouhaným sýrem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Šťavnatý zeleninový koláč se strouhaným sýrem - postup přípravy

Preferujete spíš bezmasá jídla? Potom vám zcela určitě udělá radost recept na šťavnatý zeleninový koláč se sýrem. Konzumovat ho můžete nejen na svačinu, ale také k rychlé rodinné večeři. Pokrm je velice vydatný, a tak dokonale zasytí.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete brambory, omyjete je a nastrouháte do velké mísy nahrubo. Poté k nim přidejte i loupanou a nahrubo strouhanou mrkev. Dále si omyjte čerstvé papriky, očistěte je od semínek, stopek a pokrájejte na menší kostičky.




Také je potřeba naplátkovat očištěný pórek a najemno nasekat omyté hlávkové zelí. Tyto suroviny přisypte taktéž k bramborám a mrkvi. Nakonec ještě zasypte petrželkou a pusťte se do těsta.

Příprava těsta a dokončování zeleninové směsi na koláč

Nyní si k ruce vezměte středně velkou mísu a v ní vyšlehejte vajíčka spolu se solí, mlékem, olivovým olejem, mletým pepřem, kypřícím práškem a hladkou moukou. Vypracujte polotekuté těstíčko. To nalijte na zeleninu a pečlivě propojte čistýma rukama anebo vařečkou.

Fáze pečení zeleninového koláče a jeho servírování

Nakonec zeleninové těsto navrstvěte rovnoměrně do plechu s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na cca 20 až 25 minut při teplotě 180 °C. Pak vyjměte, posypte strouhaným čedarem a dopékejte pět až deset minut. Koláč podávejte teplý s oblíbenými dipy. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů