Smažený květák v těstíčku - postup přípravy
V dnešní době, kdy ceny neustále rostou a je čím dál tím těžší udělat běžný nákup, rozhodně oceníte pořádná jídla, které nemusí nutně obsahovat maso. Jedním z nich je i tento smažený květák v těstíčku.
Ingredience
Důkladně květák omyjte a rozdělte ho na jednotlivé růžičky. Poté ho vhoďte do hrnce s osolenou vodou a po dosažení bodu varu ho vařte 5 minut. Následně ihned slijte vodu a dejte uvařené růžičky do misky, nechejte je vychladnout.
Nachystejte si mísu, v níž budete připravovat těstíčko. Nalijte do ní zakysanou smetanu. V samostatné misce rozšlehejte vejce a přidejte ho do mísy. Stroužek česneku oloupejte a nakrájejte nadrobno, poté ho přidejte ke smetaně. Následně dodejte i nadrobno nakrájený kopr.
Po důkladném promíchání do mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, mletý černý pepř, mletou papriku, sůl a vymíchejte těstíčko do hladka. Do pánve nalijte dostatečné množství rostlinného oleje a rozehřejte ho. Všechny růžičky květáku důkladně obalte v těstíčku a vhoďte je do rozehřátého oleje. Poté je smažte dozlatova a podávejte s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!