Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný nákyp s mletým masem a smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zelný nákyp s mletým masem a smetanou - postup přípravy

Pokud vaše děti nemají rády zeleninu a vy je tomu chcete naučit, připravte jim zelný nákyp s mletým masem, díky kterému si zeleninu oblíbí. Jeho příprava je snadná.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Do stejné misky nastrouhejte nahrubo oloupanou mrkev a směs smíchejte se zakysanou smetanou, kořením Mletá masa, pepřem, solí a mletým masem. 

Poznámka: Trochu zakysané smetany si nechte na závěrečné potření pokrmu.

2. KROK

Zelí nastrouhejte na tenké proužky a v míse ho smíchejte se solí.

Poznámka: Zelí pořádně prohněťte, aby se sůl dostala všude. Díky tomu zelí zkřehne. 

3. KROK

Připravte si tukem vymazaný plech, na který polovinu množství zelí rozprostřete. Zelí následně pokryjte masovou směsí, zarovnejte ji dohladka a pokryjte ji druhou polovinou zelí.

4. KROK

Rajčata omyjte a nakrájejte je na plátky, kterými pokryjte vrstvu zelí. Na závěr rajčata pomažte trochou smetany, plech zakryjte alobalem a zelný nákyp s mletým masem pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 5 minut. 

Poznámka: Po pěti minutách sundejte alobal a pokrm pečte dalších 30–40 minut.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů