Smetanový dezert s čokoládovou polevou - postup přípravy
Jen čtyři různé ingredience a dvacet minut práce potřebujete k tomu, abyste připravili tento jemný krémový dezert. Stačí vše navrstvit na sebe a pak už jen nechat ztuhnout.
Na krém
Na polevu
Do mixéru nalijte slazené kondenzované mléko a smetanu ke šlehání. Přisypejte tang s příchutí marakuji (můžete použít i jinou příchuť) a vše rozmixujte na hustý krém. Ten nalijte do formy.
Smetanu na polevu dejte do misky a přidejte k ní čokoládu nalámanou na kostičky. Vložte misku do mikrovlnné trouby a nechte vše rozpustit (případně použijte vodní lázeň). Směs pečlivě promíchejte dohladka, naneste na smetanovou vrstvu ve formě a zarovnejte lžící. Vložte dezert na několik hodin do lednice, aby ztuhl.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.