Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanový dezert s čokoládovou polevou

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Smetanový dezert s čokoládovou polevou - postup přípravy

Jen čtyři různé ingredience a dvacet minut práce potřebujete k tomu, abyste připravili tento jemný krémový dezert. Stačí vše navrstvit na sebe a pak už jen nechat ztuhnout.

Ingredience pro:
1 porce

Na krém

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mixéru nalijte slazené kondenzované mléko a smetanu ke šlehání. Přisypejte tang s příchutí marakuji (můžete použít i jinou příchuť) a vše rozmixujte na hustý krém. Ten nalijte do formy.

2. KROK

Smetanu na polevu dejte do misky a přidejte k ní čokoládu nalámanou na kostičky. Vložte misku do mikrovlnné trouby a nechte vše rozpustit (případně použijte vodní lázeň). Směs pečlivě promíchejte dohladka, naneste na smetanovou vrstvu ve formě a zarovnejte lžící. Vložte dezert na několik hodin do lednice, aby ztuhl.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů