Snadný a rychlý kávový krém a kakaová pěna - postup přípravy
Pokud spěcháte a potřebujete připravit chutný a svěží dezert pro hosty, rozhodně neuděláte chybu s kávovým krémem. Ten budete mít hotový už do několika málo minut. Skvělý bude řádně vychlazený z lednice.
Kávový krém
Čokoládová pěna
Do středně velké mísy nasypte krupicový cukr, instantní kávu a vše přelijte dobře vychlazenou vodou. Nyní si k ruce vezměte mixér a šlehejte po několik minut, než docílíte nadýchaného a hustého krému.
Ten vložte na pár hodin do lednice, poté vyjměte, navrstvěte do cukrářského sáčku a nastříkejte do ozdobných sklenic. Ozdobit dezert můžete třeba sušenkou, strouhanými oříšky nebo kokosem. Přejeme dobrou chuť.
Bonusový recept na čokoládovou pěnu
Pokud jste spíš milovníky čokolády, jistě vás potěší rychlý recept na čokoládovou pěnu, kterou zvládne i začátečník. Potřebovat budete tyto suroviny pro zhruba 8 hostů:
- hořká vysoce procentní čokoláda: 360 g
- změklé máslo: 2 lžíce
- vajíčka: 6 ks (rozdělená na žloutky a bílky)
- tmavý rum: 4 lžíce
- moučkový cukr dle chuti
- tučná smetana ke šlehání: 500 ml
Jak připravit čokoládovou pěnu?
Začněte tím, že si ve vodní lázni rozpustíte čokoládu nalámanou na kousky. Poté si v jiné misce vyšlehejte žloutky a postupně je přidávejte k rozpuštěné hořké čokoládě. Nakonec vše odstavte a pusťte se do mixování smetany, z které by měl vzniknout tuhý krém. Do něj následně lijte po částech čokoládovou směs a pečlivě promíchejte. Ještě je nutné do pěny zakomponovat vyšlehané bílky do sněhu. Pak máte hotovo. Dezert je možné dochutit cukrem dle preferencí. Před servírováním vychlaďte v lednici. K porci čokoládové pěny se hodí třeba čokoládová trubička nebo sušenka.