Sněhové krupicové nočky do polévky - postup přípravy
Pokud nevíte, čím ozvláštnit svou oblíbenou polévku, přidejte do ní krupicové nočky. Jsou nadýchané, lehké a připravíte je za pár minut, jen z několika málo ingrediencí.
Ingredience
Z vaječného bílku vyšlehejte tuhý sníh a v samostatné misce smíchejte vaječný žloutek s olejem.
Do žloutků přidejte špetku soli a po troškách krupici. Jakmile se ingredience propojí, přidejte sníh z bílků a vše důkladně zamíchejte.
Tip: Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, přidejte víc krupice.
Na závěr do směsi vmíchejte lžičku sádla a těsto nechte 10 minut odpočívat. Po této době z těsta odebírejte množství o velikosti lžičky a jednotlivé kousky vkládejte do vroucí vody nebo vývaru.
Krupicové nočky vařte 5–8 minut, sceďte je a podávejte jako součást oblíbené polévky.
Tip: Nočky z krupice se skvěle hodí do vývaru, ale také například do rajské polévky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně