Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sněhové krupicové nočky do polévky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Sněhové krupicové nočky do polévky - postup přípravy

Pokud nevíte, čím ozvláštnit svou oblíbenou polévku, přidejte do ní krupicové nočky. Jsou nadýchané, lehké a připravíte je za pár minut, jen z několika málo ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z vaječného bílku vyšlehejte tuhý sníh a v samostatné misce smíchejte vaječný žloutek s olejem. 

2. KROK

Do žloutků přidejte špetku soli a po troškách krupici. Jakmile se ingredience propojí, přidejte sníh z bílků a vše důkladně zamíchejte.

Tip: Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, přidejte víc krupice.

3. KROK

Na závěr do směsi vmíchejte lžičku sádla a těsto nechte 10 minut odpočívat. Po této době z těsta odebírejte množství o velikosti lžičky a jednotlivé kousky vkládejte do vroucí vody nebo vývaru. 

4. KROK

Krupicové nočky vařte 5–8 minut, sceďte je a podávejte jako součást oblíbené polévky. 

Tip: Nočky z krupice se skvěle hodí do vývaru, ale také například do rajské polévky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů